3+2 lépés a gyönyörű arcbőrért, ha nincs ideje a bőrápolásra

Szóval. A legtöbb embernek ugyanaz a kifogása, amiért nem ápolja megfelelően a bőrét. Vagy nem elfogadható mértékben teszi azt. Ez pedig nem más, mint az idő. Ezt elfogadom, és meg is értem. Viszont cikkem segítségével egy olyan megoldást adok a kezébe, amellyel Ön is képes lesz összeállítani magának egy egyszerű bőrápolási rutint.

A szép, egészséges arcbőr könnyen elérhető egy kisebb, ám hosszantartó, tartós erőfeszítéssel, és még csak nem is igényel ilyen-olyan kencékkel teli táskát.

A legfontosabb szabály

Tulajdonképpen az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy naponta összesen 20 percet rászán az arcápolására. 10 percre lesz szüksége reggelente, és 10 percre lesz szüksége esténként. Ennyi talán még belefér, hogyha az eredmény a simább, ragyogóbb és puhább arcbőr.

De még mindenek előtt

Mielőtt elkezdené, először meg kell határoznia magának, hogy milyen bőrtípussal rendelkezik. Miután joban megismerte bőrtípusát és bőrproblémáit, meghatározható lesz az elérendő eredmény, és már bele is kezdhet a nagy átalakulást eredményező arcápolásába!

Az igazán hatékony bőrápoláshoz reggeli és esti rutinra is szükség van.

Ugyan mindkettő lényege mindig ugyanaz, azaz a tisztítás, tonizálás, hidratálás és a védelem lesz, azonban vannak olyan termékek, amelyek nappal jobban kifejtik hatásukat, míg mások éjszaka.

Általános szabály, hogy legyen egy tisztító és egy tonizáló terméke, amelyet reggel és este is alkalmaz.Továbbá érdemes beszereznie éjszakára A-vitamin szérumot, reggelre pedig C-vitamin szérumot, valamint egy hidratáló krémet, amelyet mindkét alkalommal használhat, attól függően, hogy arcbőre mennyire kívánja meg azt.  Érdemes olyan hidratáló krémet választania, amely fényvédő hatású is, így a nap folyamán megvédi arcbőrét a napkárosodástól.

A reggeli bőrápolásról

Senki sem akar reggelente korábban felkelni készülődni, amikor pár plusz percért az ágyban is pihenhet. Azonban én javaslom, álljon ellen a késztetésnek, hogy az ébresztő kikapcsolása helyett a szundi gombot nyomja meg, hiszen ez a kevéske, 10 percnyi arcápolás jóval többet nyújt 10 perc alvásnál.

A legjobb, ha először lezuhanyzik/lefürdik, mivel a fürdés felmelegíti a bőrt, és közelebb hozza az ereket a bőr felszínéhez, és javítja a bőr vérellátását. Ez pedig megkönnyíti a bőr számára az alkalmazott termékek felszívódását. Hacsak nem hideg zuhanyt vesz, a melegvíz hatására a bőr is felmelegszik, és ezáltal a pórusok kitágulnak, ami pedig megkönnyíti a bőr tisztítását.

Első lépés: a tisztítás

A reggeli arctisztítás csupán egy lépésből áll. Alkalmazzon bármilyen hidratáló lemosót. Ha pattanásos a bőre, akkor a Bioderma Sébium Pain terméket javaslom Önnek. Hogyha az öregedés első jelei már látszanak arcbőrén, vagy száraz bőrrel rendelkezik, akkor a Derma E hidratáló lemosót ajánlom. Ha heges, durva textúrájú, fakó bőrű vagy mélyebb ráncain szeretne javítani, akkor vegyen fel rutinjába valamilyen glikolsavas lemosót. Ezt azonban finoman és fokozatosan kell alkalmazni!

A glikolsav az alfa-hidroxisavas (AHA) néven ismert vegyi anyagok csoportjába tartozik. A glikolsav behatol a bőr lefelső rétegébe, és segít az elhalt hámsejtek rétegének a hámlasztásában, és lehetővé teszi az új sejtek regenerálódását.

Következő: a tonizálás

Ez a lépés segít csökkenteni a pórusok megjelenését, és olyan speciális bőrproblémák javításához is hozzájárul, mint a megnagyobbodott pórusok, pattanások, egyenletlen pigmentáció, száraz bőr vagy érdes textúra.

A legtöbb ember számára egy mindennapos használatra való tonik látja el a feladatot. Ha zsíros, pattanásos a bőre, akkor olyan tonizálót használjon, amely egyszerre hámlaszt és hidratál. Száraz vagy érzékeny bőr esetén érdemes valamilyen gyengébb, kímélő terméket használni, mint például a Neutrogena alkoholmentes tonizálóját. Durva textúrájú, ráncos bőrre kondicionáló terméket használjon.

Végül: szérum és hidratálás

Miután tonizálta bőrét, felkészítette arcát a szérumok használatára. Ha inkább vitaminokkal és hozzáadott bőrnövelő kiegészítőkkel ellátott hidratáló krémet alkalmazna, akkor ez a lépés kihagyható. Én azonban inkább a szérum alkalmazását javaslom, hiszen sokkal könnyebb az igényének megfelelő terméket találnia szérum formában.

Általános javaslat, hogy reggeli rutinjába vegyen fel hialuronsavat, C-vitamin és B-vitamint tartalmazó szérumokat. Sorrendben először a C-vitaminból masszírozzon néhány cseppet arcbőrébe, majd következhet a B-vitamin és a hialuronsav. Adjon egy percet a szérumoknak, míg teljesen fel nem szívódnak, és kenje be arcát a fényvédő hidratáló krémével.

Mindezek után arcbőre smink nélkül is ragyogóbb, és simább lesz!

Az esti bőrápolásról

Az esti bőrápolás rendkívül fontos, mert bőrsejtjei éjjel regenerálódnak, így ez a lépés elősegíti ezt a folyamatot és újjáéleszti arcbőrét.

Tisztítás és tonizálás

Sajnos este mindenképp ragaszkodnia kell egy kettős tisztító lépéshez. Ez eltávolítja a bőrön lévő szennyeződéseket, a sminket, valamint mélyebben tisztítja a pórusokat. Első lépésként távolítsa el a sminket és az esetleges olaj- vagy zsírmaradványokat egy tisztító olaj alkalmazásával. Majd mossa le arcát azzal a tisztítóval, amelyet reggel is használt, és a tonizáláshoz szintén alkalmazza a reggeli termékét.

Szérum és hidratálás

A reggeli bőrápoláshoz hasonlóan, este is be kell vezetnie olyan bőrerősítőket, mint a vitaminok és a hialuronsav. Éjszakára a legfontosabb a retinolt tartalmazó A-vitamin, főleg akkor, ha a harmincas évei végén jár. A retinol kiválóan elősegíti a bőr megújítását, így csökkenti az idők során kialakult ráncokat. Továbbá segít a bőr tónusának kiegyenlítésében, illetve nagyobb ragyogást és fényességet biztosít.

Masszírozzon néhány csepp retinol szérumot bőrére és nyakára, majd tegye ugyanezt B-vitamin és hialuronsav szériumával. Végül vigye fel a reggel is használt hidratáló krémét, majd feküdjön le, és hagyja hogy az anyagok dolgozzanak.

A folyamatok felgyorsítására

Ez a bőrápolási rutin már elegendő ahhoz, hogy jelentősen javítsa bőrének megjelenését és minőségét. Hogy egy kicsit meggyorsítsa a folyamatot, azt javaslom, hetente egyszer használjon hámlasztó terméket és arcmaszkot. Erre a legmegfelelőbb nap egy lustálkodós vasárnap lehet. Ezzel a módszerrel felgyorsítja a bőr megújulásának folyamatát.

Ennyi az egész?

Szó szerint ennyi az egész. A jó bőr nem igényel túl sok erőfeszítést. Egy kis odafigyeléssel, napi 20 percnyi arcápolás egész évben frissességet sugárzó bőrt eredményez. Csupán csak egy jó tisztító olajra, tisztítószerre, hidratálóra és 2-3 szérumra van szüksége.

Kiemelt kép: Designed by Freepik