Arcfiatalítás hialuronsavval

Szebb, fiatalosabb, ránctalan arc? Kontúros arcvonások? Hidratált bőr? IGEN! Mind-mind rövid idő alatt elérhető bárki számára. Fájdalom, hosszúra nyúlt gyógyulási idő, többórás beavatkozás nélkül. Senkinek nem kell tartani attól, ha a hialuronsavas ráncfeltöltés választja. De kezdjük az elején, egy exkluzív interjút készítettünk Dr. Herceg Fedorral.

Manapság már mindenhol találkozunk azzal a szóval, hogy hialuronsav: injekciós kezeléseknél, krémek maszkok és kapszulák összetételében. Mi is ez az anyag pontosan?

A hialuronsav egy olyan testazonos anyag, melyet szervezetünk is termel. Megtalálható bőrünkben, izmainkban, kötőszöveteinkben. Felelős bőrünk rugalmasságáért, hidratáltságáért. Természetes építőelem, amely hatalmas vízmennyiség megkötésére alkalmas bőrünkben, így hidratálva azt. Viszont nem csak ebben, hanem különböző gyógyító, regenerációs folyamatokban is szerepet kap, mely még inspirálóbbá teszi használatát.

Egy abszolút, fermentációval előállított biztonságos anyag, mely számtalan fronton képes támogatni egészségünk, szépségünk.

Milyen korosztálynak ajánlott? Fiataloknak és idősebbeknek is egyaránt ajánlott ez a kezelés?

Mindazoknak, akiket zavarnak az arcon megjelenő apró ráncok, a szem alatti gödröcskék, a két szemöldök közötti “gondolkodó” mély barázda vagy esetleg az ajkai felett húzódó ráncok. A hialuronsav tökéletes ellenszere az apróbb sérülések elrejtésének az egész arcon. Használható Arc-harmonizációra, mikor az egész arcot egységként tekintjük, és megtervezzük, milyen finom változtatásoktól lesz harmonikusabb az arc. Természetesen a nagyon megereszkedett bőrt csupán hialuronsavval nem lehet 20 évessé változtatni, de egy arcplasztikai műtét időpontját jócskán ki lehet tolni.

Arcfiatalítás hialuronsavval

Milyen hosszú a beavatkozás?

Egy nagyon vékony tű segítségével juttatják be apró szúrásokkal a kívánt területre, területekre az anyagot, amelynek hatása – hisz kitölti a rendelkezésére álló teret – szinte azonnal látható. A kezelés 30-40 percet vesz csupán igénybe, és az esetek zömében egy alkalommal tökéletesen elvégezhető, ritkán kell második, korrekciós beavatkozás, de kontroll minden esetben szükséges.

Az elején említette, hogy abszolút egy testazonos anyag a hialuronsav, és tudjuk is, hogy felszívódik idővel és teljesen eltűnik. Mennyi ideig tart egy ilyen kezelés hatása?

Ez több tényezőtől függ: életkortól, életviteltől (például aktív sportos élet), genetikai adottságoktól és természetesen attól is, milyen minőségű anyagot használt az illető orvos. De általánosságban elmondhatjuk: 1 évig számolhatunk azzal, hogy szebb, kipihentebbnek látszó, harmonikusabb arccal élhetjük mindennapjainkat. Azonban itt is, mint az ajakfeltöltésnél, van játékterünk. Amennyiben ugyanis évente egy-egy “emlékeztető” kezelést elvégeztetünk, az az eredmény tartósságát jelentősen meghosszabbítja.

Sokan emlegetik a hialuronsavas töltéseket úgy, hogy egy ebédszünetben is elvégezhető. Igaz, hogy nincs felépülési idő?

Igen, nagyon hangzatos ez az elnevezés, de a kezelések során tűvel illetve kanüllel dolgozunk, sajnos kikerülhetetlen, hogy véletlenül egy-egy esetben ne szúrjon át a kezelőorvos egy eret, amely egy kisebb bevérzést okoz. Természetesen ezek felszívódnak pár napon belül, és addig is, az első nap után lesminkelhetőek, de a tűszúrások hatására átmeneti duzzanatok mindenképpen keletkeznek. Minden esetben azt javaslom a pácienseknek, hogy aznap, illetve a következő két napban ne tervezzenek olyan programot, ahol makulátlanul kell megjelenniük, természetesen ettől még szalon képes egy páciens, tehát tud dolgozni és mindenmást csinálni, de előfordulhat hogy a kisebb bevérzések miatt nem komfortos smink nélkül mutatkozni.

Arcfiatalítás hialuronsavval

Mely területek tölthetőek fel az arcon? Minden formázható?

Szinte igen, az alábbi képen jól látható hova tölthető anyag, általában a fülcimpán lepődnek meg sokan mert általában azzal nem szokott elégedetlen lenni az ember. De komolyra fordítva a szót, nem csak az fontos, hogy az arc mely részeit lehet hialuronsavval formázni, hanem hogy különböző sűrűségű anyagokra van hozzá szükség, hogy az eredmény tökéletes és hosszantartó legyen.

Eddig ez egy csodaszer, de milyen szövődményei lehetnek egy ilyen beavatkozásnak?

Nagyon örülök, hogy rátérünk erre a kérdésre, mert rendkívül fontosnak tartom, hogy kizárólag orvos alkalmazzon befecskendezhető hialuronsavat, és nem azért, mert másnak nincs rendkívül jó esztétikai érzéke, hanem azért, mert bizony egy ilyen gyors, szinte fájdalommentes, kezelésnél is léphetnek fel komplikációk, ahol az orvos tapasztalata és tudása segítségével elkerülhetőek a rövid illetve hosszú távú komoly szövődmények.

Ami minden esetben előfordul: a bőr kipirosodik, a tűszúrások hatására érzékeny lesz; kissé duzzadtá válik a kezelt terület, előfordulhat kisebb nagyobb bevérzés, és átmeneti érzékeléskiesés.

Szövődmények közt szerepel tehát a felszínesen beadott hialuronsav okozta ödéma, a csomósodás, az érelzáródás és a vakulás is.

Utóbbi két szövődmény nagyon ritka, de ha a páciens laikus keze között éli át ezt a rendkívül ritkán előforduló szövődményt, akkor visszafordíthatatlan szövődmények szerezhetők.

Nagyon sok téves információ kering még mindig ezzel a kezeléssel kapcsolatban. Amit én legutóbb hallottam, hogy a hialuronsav felszívódása után az arc kezelt területe ráncosabb lesz és rosszabb állapotba kerül. Igaz ez?

Szerencsére nem, sőt megfigyelhető, hogy az anyag teljes kiürülése után a bőr a kezelt területen hidratáltabb és jobb állapotban van, mint előtte. Szakértő kezek között a hialuronsav tényleg egy rendkívül biztonságos és felhasználóbarát anyag. Összegezve egy kitűnő, szike nélküli esztétikai beavatkozásról van szó, mely jelentősen hozzájárul, hozzájárulhat gyönyörű, fiatalos külsőnkhöz. Ne féljünk belevágni! Jó kezekben, megfelelően, jó minőségű anyaggal végezve az eljárást, csodálatos átalakulásban lesz részünk!

Arcfiatalítás hialuronsavval

Ők már tudják, milyen magabiztossá tesz a tökéletes arc-harmónia